ADR tanácsadás


A különböző cikkek, így a veszélyes áruk szállítása is a közúti forgalomba tevődik át. A folyamatosan váltózó jogszabályok rengetegében a vállalkozások és vállalatok egyre nehezebben igazodnak el, ezért a veszélyes áruk szállításánál egyre több a hibázási lehetőség.  A katasztrófavédelmi és környezetvédelmi hatóságok azonban kiemelten ellenőrzik a veszélyes anyagokkal kapcsolatos tevékenységeket. Társaságunk nagy gyakorlattal rendelkező szakértői, tanácsadói segítséget nyújtanak a témában, és átvállalják a felmerülő feladatok elvégzését.

Miért szükséges az ADR tanácsadás?

Magyarország 1979-ben csatlakozott a nemzetközi ADR megállapodáshoz. Ennek megfelelően a veszélyes áruk közúti szállítására előírt és betartandó nemzetközi szabályokat hazánknak is figyelembe kell vennie. Annak érdekében, hogy minden szállítással és fuvarozással, vagy más módon a veszélyes áruk szállítási láncába tartozó cég maradéktalanul be tudja tartani az előírásokat, a jogszabály ADR tanácsadó alkalmazását írja elő a számukra. Érdemes azt is tudni, hogy nem csak akkor vagyunk érintettek a jogszabályok által, ha szállítunk vagy fuvarozzuk a veszélyes árut, hanem akkor is, ha feladóként veszünk részt a szállítási láncban, akár veszélyes hulladék feladójaként is.

Mit nyújt cégünk az ADR tanácsadás során?

Az ADR tanácsadás során figyelemmel kísérjük és támogatjuk az adott vállalkozás tekintetében releváns ADR előírások betartását (pl.: járművek és küldeménydarabok jelölései, csomagolóeszközök megfelelősége, áruk besorolása). Ügyfeleinket a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos szóbeli és írásbeli állásfoglalásokkal, tanácsokkal látjuk el, valamint elkészítjük az Éves jelentést a cég vezetősége számára. Tapasztalt és magasan képzett kollégáink látják el az ADR tanácsadást.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel az ADR tanácsadással kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégánk készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!