Munkabaleset Kivizsgálás


A munkahelyi balesetek akkor is előfordulhatnak, ha a munkáltató minden szabályt betart és biztosítja a munkavégzés körülményeit, illetve figyelembe veszi a munkavédelmi és a tűzvédelmi előírásokat. A munkavégzés közben történő baleseteket a munkavállalónak kötelessége a munkáltatójának jelenteni, a munkáltatónak pedig a tudomására jutott munkahelyi baleseteket ki kell vizsgálnia és belső nyilvántartásba felvenni. Azokat az eseteket is jelentenie kell, melyek során ugyan személyi sérülés nem történt, de anyagi kár igen, ezért termeléskiesést eredményezett.

Amennyiben a baleset várhatólag keresőképtelenséggel jár együtt, azt ki kell vizsgálni, a kivizsgálás eredményeit pedig jegyzőkönyvben kell rögzíteni. Ha súlyos kimenetelű balesetről van szó, annak kivizsgálása, és a jegyzőkönyv elkészítése szakember feladata. A munkabaleset kivizsgálását az esemény bekövetkezése után haladéktalanul meg kell kezdeni, mert a késedelmes kivizsgálás nehezíti a baleset körülményeinek rekonstruálását, illetve a helyszín megváltozás lehetetlenné teheti az összes veszélyforrás, köztük a balesetet előidéző okok felismerését.

Cégünk vállalja munkabalesetek kivizsgálását, és a jegyzőkönyv szakszerű elkészítését.  Ha nem áll még kapcsolatban munkavédelmi szakemberrel, akit hasonló esetben felkereshetne, vegye fel velünk a kapcsolatot. Magasan képzett tapasztalt kollégák tudnak a segítségére lenni.

Miben tudunk a segítségére lenni, ha munkabaleset kivizsgálásról van szó?

Elvégezzük a munkabalesetek kivizsgálásával összefüggő valamennyi feladatot; a tények rögzítését a munkabaleset helyszínén, a sérült és a tanúk meghallgatását, a munkabaleseti jegyzőkönyvek elkészítését a munkavédelmi követelményeknek megfelelő formában. Az előzőeken túl javaslatot teszünk a munkáltató számára a jövőbeni hasonló munkabalesetek elkerülésének érdekében hozandó szervezési és műszaki intézkedésekre a munkavédelem területén.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a munkabaleset kivizsgálásával kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!