Tűzvédelmi szabályzat készítés


A tűzvédelmi szabályzat dokumentuma tartalmazza az Ön cégére, objektumára vonatkozó tűzvédelmi szabványokat. A tűzvédelmi szabályzatban ezen felül szerepelnek a vezető beosztásban és alkalmazotti jogviszonyban dolgozók kötelezettségei, a meghatározott tűz okozta károk megelőzéseinek eljárásai is. Ezen felül a tűzvédelmi szabályzat magában foglalja még az adott létesítmény tűzveszélyességi besorolását és a megelőzési tartozó védelmi kiegészítők szükségességét. A tűzvédelmi szabályzat készítés célja, hogy lefektesse az Ön vállalkozására vonatkozó tűzvédelmi tudnivalókat, tűz előfordulása esetén pedig a menekítés, tűzriadó tervet.  A tűzvédelmi szabályzat készítés tartalmi követelményei jogszabályban vannak meghatározva. A szigorú, lefektetett előírások minden ott dolgozóra és tartózkodó személyre egyaránt vonatkoznak.

Mikor van szükség tűzvédelmi szabályzat készítésre?

  • ha több mint öt alkalmazottat foglalkoztat
  • ha olyan helyiség tartozik az Ön határköre alá, ahol akár ötven ember is elhelyezhető
  • ha kereskedelmi szállást tart fenn

A kötelező előírások mellett a tűzvédelmi szabályzat készítés azért is fontos, mert mind a vezetőség, mind pedig az alkalmazottaknak szükségszerű a tűvédelmi követelményekkel tisztában lenni. Tűz esetén ugyanis az okmányban foglaltak alapján az irányelvek helyes alkalmazása mellett csökkenthető a tűz nagyobb károkozásának mértéke.

Cégünk vállalja teljes körűen a tűzvédelmi szabályzat készítést, melyet magas színvonalon, kiváló szakmai hozzáértéssel biztosít a megrendelői számára.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a tűzvédelmi szabályzatkészítéssel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!