Levegőtisztaság védelmi engedély


A környezetvédelem napjainkban egyre inkább nagyobb figyelmet kap. A mai ember el sem tudja már képzelni, hogy régebben a nagyvárosok levegője nem volt füstös, a szmog riadó pedig egyenesen elképzelhetetlen volt. A korábban tiszta tavak és folyók ma már nem alkalmasak fürdésre, és teljesen hihetetlenek tűnik számunkra, hogy a Duna vize valójában csodaszép kék volt.  A környezetvédelem fontossága nem csak szervezetek hívják fel a figyelmet, hanem a jogszabályok is.

Ha egy vállalkozás olyan tevékenységet folytat, amely a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor azt engedélyeztetnie kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél, és meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak.   

Mi szükséges a levegőtisztaság védelmi engedélyhez?

A levegőtisztaság védelmi engedélyhez környezetvédelmi szakember segítségre van szükség. Az engedélyhez pontforrás hatásterület lehatárolást kell végeztetnie, valamint emisszió mérést minden egyes pontforrásra, hogy igazolhassa: a források működése során az emisszió megfelel a rendeletben előírt határértékeknek. A méréseket követően a vállalkozást nyilvántartásba kell venni, s a vállalkozónak a cége tevékenységétől függően különféle bejelentési kötelezettségeknek kell eleget tennie. Egyetlen méréssel azonban ez mind megvalósulhat. Komplex környezetvédelmi szempontú szolgáltatásunkkal, időt és pénzt takarít meg.

Az Aquilla Komplex Kft. teljes körűen látja el a levegőtisztaság védelmi engedélyhez szükséges feladatokat. Társaságunk a legmodernebb technológiát képviselő új műszerparkkal áll a megbízók rendelkezésére, a legkülönfélébb légszennyező anyagok kibocsátásának meghatározásában. Vállaljuk a szennyező pontforrások és diffúz források levegőtisztaság védelmi engedélykérelmének elkészítését, illetve a levegőtisztaság védelmi alapbejelentés megtételét, valamint légszennyező pontforrás, diffúz források hatásterület lehatárolását.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a levegőtisztaság védelmi engedéllyel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!