Munkavédelmi Oktatás


Az Aquilla Komplex Kft. több éves tapasztalattal, és magasan képzett szakemberekkel biztosítja a munkavédelmi oktatás megtartását ügyfelei számára. Ezen felül vállaljuk a munkavédelmi oktatás dokumentálását, valamit annak tematikai összeállítását az adott tevékenységnek megfelelően.

A szakszerű munkavédelmi oktatás megtartásával elkerülhető az a hiba, hogy úgy irat alá az alkalmazottakkal egy papírt arról, hogy részt vettek a kötelező oktatáson, hogy valójában nincsenek is tisztában az előírásokkal. A nem megfelelően levezetett munkavédelmi oktatásnak ugyanis később láthatja a kárát, amikor is egy veszélyhelyzetet nem megfelelően kezelnek, ezzel kárt okozva a cég berendezéseiben, és annak hírnevében. Ezen kívül egy rendkívüli esemény bekövetkezésekor

Milyen időközönként kell munkavédelmi oktatást tartani?

A munkáltató köteles a munkavédelmi oktatást olyan időközönként, és  tartalommal megtartani, hogy azt a munkavállaló elsajátítsa és a foglalkoztatása teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel.  Az ismeretek szinten tartása érdekében a munkavédelmi oktatást évente egy alkalommal meg kell ismételni. Ezenkívül rendkívüli munkavédelmi oktatásban kell részesíteni a munkavállalókat, ez esetben az oktatás elvégzése munkabiztonsági szaktevékenységhez kötött feladat.

Milyen esetekben köteles a munkáltató munkavédelmi oktatást biztosítani?

  • a munkavállaló munkába állásakor,
  • munkahely vagy munkakör megváltozásakor, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek változásakor,
  • munkaeszköz átalakításakor vagy új munkaeszköz munkavédelmi szempontú üzembe helyezésekor,
  • új technológia bevezetésekor.
  • súlyos kimenetelű, vagy rövid időn belül több hasonló baleset bekövetkezésekor

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a munkavédelmi oktatással kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Tapasztalt és jól képzett kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!