Munkavédelmi Kockázatértékelés


Cégünk egyik főtevékenysége a munkavédelmi kockázatértékelés. Magasan kvalifikált és tapasztalt szakembereink minden esetben precízen, pontosan, a törvényi jogszabályoknak megfelelően látják el a munkavédelmi kockázatértékelést.

Mit vizsgálunk a munkavédelmi kockázatértékelés során?

A munkavédelmi kockázatértékelés során a megbízóval vagy az általa megbízott személlyel, egy előre egyeztetett időpontban közös bejárást végzünk a cég összes telephelyén. A munkavédelmi kockázatértékelés során megfigyeljük az épület műszaki állapotát, munkaterületek, a munkakörnyezetet, az ott alkalmazott technológiákat, a tevékenység során használt munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, és az alkalmazott veszélyes anyagokat. Ezen felül megvizsgáljuk, hogy az egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzés feltételei megfelelően biztosítottak-e. A felmérés utolsó művelete a céges adatok felvétele és a tevékenységgel kapcsolatos dokumentációk meglétének ellenőrzése, érvényességük vizsgálata. A munkavédelmi kockázatértékelés után a felmérések alapján elkészítjük a munkahelyi, és szükség estén a kémiai kockázatok értékelését is.  A munkavédelmi kockázatértékelést háromévente meg kell ismételni a 2012.-es januári változások szerint.

Soron kívüli munkavédelmi kockázatértékelés szükséges az alábbi esetekben:

  • Új technológia bevezetése
  • Új munkaeszköz bevezetése
  • Új munkafolyamat bevezetése
  • Telephelynyitás/bővítés
  • Munkabaleset bekövetkezés
  • Gyakorlatilag minden olyan változás, ami a munkakörülményeket befolyásolja

A munkavédelmi kockázatértékelés végső célja nem minden esetben az, hogy a felmerült kockázatokat teljesen megszüntessük, mivel erre gyakran nincs lehetőség, hanem az, hogy a kockázatokat egy elfogadható szint alá vigyük le. A munkavédelmi kockázatértékelés dokumentumát a munkáltató 5 évig köteles megőrizni.

Amennyiben bármilyen kérdése van munkavédelmi kockázatértékeléssel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!